Gold Sponsor

Skale Up Logo

Silver Sponsor

Tech Sponsor

Presenting Sponsor

Premium Sponsor

Tech Sponsor

Associate Sponsors

Supporting Partners

Silver Sponsor

Tech Sponsor

Join us for the IIA Annual Event 2023, a premier gathering of industry leaders, innovators, and experts in the field of InsurTech. This one-day event, to be held in Mumbai on September 23rd, will offer a dynamic agenda featuring panel discussions, keynote addresses, deep-dive sessions, workshops, demos, and fireside chats.

With “Indian InsurTechs: Poised for Growth,” the event aims to foster collaboration, knowledge sharing, and exploration of the latest trends and advancements in the insurance technology sector. It will attract global InsurTech leaders, along with 550+ professionals and experts from InsurTechs, health techs, startups, insurers, and other stakeholders.

Date: 23 September 2023

Venue: Mumbai

Want to know more about the event? – Please reach out to us at [email protected] or [email protected]

Indian InsurTechs: Poised For Growth

TimeAgenda
09:00 - 9:50 AM IST

50 mins
Registration & Networking

Tea & Coffee will be served

In Parallel:

Demo: Multi-lingual Guided Journey for Customer Onboarding

Presenter: Prasad Jwalapuram, Founder, TesQuirel

Demo: Introducing KYP (Know your policy) - AI enabled OCR/ICR tool to check health of your policy

Presenter: Deepak Bhuvneshwari Uniyal, CEO & Co-Founder, Insurance Samadhan and Ravi Mathur, CTO & Co-Founder, Insurance Samadhan


Demo: Digital & Distribution Transformation

Presenter: Hansel Gonsalves. Senior Manager - Enterprise Sales, C2L BIZ

Expert Presentation: ML Observability for mission critical ‘AI’ to make ‘AI’ explainable, safer and acceptable.

Presenter: Vinay Kumar Sankarapu, Co-Founder & CEO, Arya.ai
9:50 AM - 10:05 AM ISTWelcome and Introductory Remarks

Prerak Sethi, Co-Founder, India InsurTech Association
10:05 - 10:40 AM IST

35 mins
Panel Discussion

Topic: Impact of Tech & Data on changing Life & Health Risk (Mortality & Morbidity)

Speaker:

Abhay Tewari, MD & CEO, Star Union Dai-ichi Life Insurance

Satishwar Balakrishnan, MD & CEO, Aegon Life

Moderator: John Spence, Managing Director,, Asian Capital Advisors
10:40 - 11:00 AM IST

20 mins
Keynote Address

Speaker:
11:00 - 11:20 AM IST

20 mins
Guest of Honour

Speaker:
11:20 - 11:55 AM IST

35 mins
Panel Discussion

Topic: The Climate Imperative in Insurance: Role of Tech & Data

Speakers:
Girija Subramanian, Chairman-cum-Managing Director (CMD) of Agriculture Insurance Company (AIC) of India Limited

Hadi Riachi, CEO, Swiss Re India

Jatin Singh, Founder & Chairman, Skymet Weather Services Pvt Ltd and Founder & Managing Director, Gramcover


Moderator: Sanjay Kedia, CEO Marsh McLennan India, Country Head & President Marsh India
11:55 - 12:00 PM IST

05 mins
The First 20% Program by IIA - Launch

Description - IIA’s launching a new program to help its members go global. This is the formal launch of the program for the Indian InsurTech community.

Program Link - bit.ly/3KrSzik
TimeTrack 1 - InsurTech to boost insurance inclusion in IndiaTrack 2 - Taking Indian InsurTechs global
12:00 - 12:15 PM IST

15 mins
Deep-Dives

Presentation 1
Speaker:
Deep-Dives

Presentation 2
Speaker:
12:15 - 12:45 PM IST

30 mins
Panel Discussion

Topic: Boosting Insurance Inclusion by harnessing Technology

Speakers:
Dr. Tarun Agarwal, Director, National Insurance Academy
Madhura Karnik, Chief Growth Officer, Haqdarshak Empowerment Solutions Shanai Ghosh, Managing Director and CEO, Zuno Insurance

Moderator: Khushboo Agarwal, Co-Founder, Zyla
Panel Discussion

Topic: Indian InsurTech Companies going global: Founders’ Stories

Speakers:


Amit Tiwari, Co-Founder and President, Xceedance

Piyush Singh, Co-Founder, Friss and Founder, Indian American Insurance
Professionals’ Association

Rohan Malhotra, Co-Founder and CEO, Roadzen

12:45 - 01:00 PM IST

15 mins
Fireside Chat

Topic: Setting up Mutual model of Microinsurance in India

Guest: Kumar Shailabh, Founder, Uplift Mutual

Interviewer: Vikul Goyal, Founder and CEO, Bimaplan
Fireside Chat

Topic: Opportunities in the MENA region for Indian Insurtechs

Guest: Lars Gehrmann, Head of QIC Digital Venture Partners and Group Chief Digital Officer of Qatar Insurance Group

Interviewer: Milan Naik, Founder, Goals101
01:00 - 01:30 PM IST

30 mins
Panel Discussion

Topic: Impact Investing to support InsurTech Companies for Insurance Inclusion

Speakers:

Anup Agarwal, Head of FinTech, International Finance Corporation (IFC)

Pawan Bakhshi, India Lead, Financial Services for the Poor at Bill & Melinda Gates Foundation


Treasa Mathew, Director, Investments, Omidyar Network India

Moderator: Rahil Rangwala, Managing Partner, Accion Venture Lab
Panel Discussion

Topic: How can the next wave of Indian InsurTech companies become global winners (Investor Panel)

Speakers:

Rajive Keshup, Partner, Cathay Innovation

Albert Shyy, MD, Eurazeo

Roselyn Pereira, BNP Paribas Cardif

Rajat Mangla, Vice President, General Atlantic


Moderator: Shwetank Verma, Co-Founder, India InsurTech Association
TimeTrack 1 - InsurTech to boost insurance inclusion in India
01:30 - 02:30 PM IST

60 mins
Lunch

In Parallel:

Expert Presentation: Data Modernization for Insurance Enterprises: Accelerating Data Maturity to drive Hypergrowth

Presenters: Bhanu Shekhawat, Insurance Practice Leader, LUMIQ

Demo: Duck Creek

Presenter: Sudeep Chatterjee, Country Commercial Director, Duck Creek

Expert Presentation: Data Protection Act 2023: Impact on Insurers, Insurance Intermediaries, and InsurTechs

Presenter: Jehaan Shroff, Senior Partner, Consortia Legal

Demo 6
02:30 - 02:45 PM IST


15 mins
Introduction to IIA Working Groups Initiative
Speaker: Pallav Singh, ExCo Member, IIA, & CEO, Kruzr

Introduction and Findings of Alternative Data Sources Working Group
Speaker: Sumit Ramani, ExCo Member, IIA & Co-Founder, Protect Me Well

Alternate Data Sources Framework
Speaker: Hetal Shah, Partner, PWC India
02:45 - 02:55 PM IST

10 mins
Presentation

How are Account Aggregators helping the Insurance Eco-System with structured Data Sharing

Speaker: Shalini Gupta, Head of Strategy, Sahamati
02:55 - 03:55 PM IST

60 mins
Workshop

Topic: Building Parametric Insurance & Fixed Benefit Insurance Products

Description: To build a parametric insurance/fixed benefit insurance product using one of the alternative data sources offered by an external data source.

Workshop Leaders:
K S Gopalakrishnan
Abhijit Pal,Chief Analytics Officer, Munich Re India
Anjani Choudhary, CreditAccess Life Insurance Limited
03:55 - 04:10 PM IST

15 mins
Global CXO Talk


Topic: Indian InsurTech Startups - winning globally


Speaker: CXO, Managed Services Co or Consulting Co
04:10 - 04:55 PM

45 mins
Hi-Tea

In Parallel:

Expert Presentation: Topic TBD
Presenter: Rajesh Razdan, Co-Founder, Devtron

Expert Presentation: Generative AI in insurance - applications in Customer Servicing and Claims
Presenter: Namit Chopra, Vice President, EXL Analytics

Demo 9
TimeTrack 1 - InnovationTrack 2 - Technology and Data
04:55 - 05:10 PM IST

15 mins
Deep-Dive

Topic: Cyber-risk & Cyber Insurance

Speaker:

Kunal Pande, National Co-Head - Digital Risk Security and Governance’, KPMG
Deep-Dive

Topic: AI & Insurance


Speaker:

Paul Chong, Co-Founder and Corporate Director, Panmeta Corporation
05:10 - 05:40 PM IST

30 mins
Panel Discussion

Topic: Collaboration between InsurTech and HealthTech/FinTech/Commerce Eco-Systems: Deepening Innovation

Speakers:


Dr. Vaibhav Kapoor, Co-Founder, Pristyn Care

Saurabh Mehta, Global Head of Affinity Business, InsureMO Ashish Desai, ONDC
Chris Palmer, Chief Strategy Officer, Vitesse

Moderator: Apaar Kasliwal, COO, Policyboss
Panel Discussion

Topic: CTO/CIO Panel: Building a Modern Technology Stack - the next phase



Speakers:


Kirti Patil, CTO, Kotak Life Insurance

Sudeep Chatterjee, Country Commercial Director, Duck Creek

Pankaj Pandey, CIO,
SBI General Insurance


Moderator: Saurabh Arora, Co-Founder and CTO, Plum HQ
TimeTrack 1 - Innovation
05:40 - 06:10 PM IST

30 mins
IIA-BCG Annual Report Launch

Inaugurated by:

Speakers:

Pradeep Pandey, Chief Digital Officer, LIC India

Vivek Mandhata, Managing Director & Partner at Boston Consulting Group (BCG)

Sumit Rai, MD and CEO, Edelweiss Tokio Life Insurance

Moderator: Anand Prabhudesai, Co-Founder, Turtlemint
06:10 - 06:35 PM IST

25 mins
IIA Awards

Host: Sundar Krishnan, ExCo Member, IIA, & Chief Risk Officer- Reliance Nippon Life Insurance

Jury
Mr. G Srinivasan
06:35 PM - 07:45 PM IST

60 mins
Cocktails and Networking

In Parallel:

Expert Presentation: Unlocking Value: Premium Financing in Insurtech

Presenter: Prabal Khanna, Co-Founder and COO, Finsall

Expert Presentation: Delivering STP level processing for medical underwriting in India

Presenter: Nitthin Chandran, CEO and Co-Founder, MedPiper

Expert Presentation: Closing the Innovation & Time to Market Gap for Insurers/Brokers/Platforms
Presenter: Thomas Krapf, Co-Founder & CEO at Riskwolf and Ashish Trivedi, Market Development - Asia, Riskwolf
TimeAgenda
09:00 - 9:50 AM IST

50 mins
Registration & Networking

Tea & Coffee will be served

Venue for Expert Presentations/Demos: Salcette 1 & 2

Demo (9:05 - 9:15): Multi-lingual Guided Journey for Customer Onboarding

Presenter: Prasad Jwalapuram, Founder, TesQuirel

Demo (9:15 - 9:25): Introducing KYP (Know your policy) - AI enabled OCR/ICR tool to check health of your policy


Presenter: Deepak Bhuvneshwari Uniyal, CEO & Co-Founder, Insurance Samadhan and Ravi Mathur, CTO & Co-Founder, Insurance Samadhan


Announcement (9:25 - 9:35) : Fintech Founder's Induction Program by The Fintech Meetup

Ishan Shah, The Fintech Meetup and Sagrika Shah, The Fintech Meetup

Expert Presentation (9:35 - 9:45): ML Observability for mission critical ‘AI’ to make ‘AI’ explainable, safer and acceptable.

Presenter: Vinay Kumar Sankarapu, Co-Founder & CEO, Arya.ai
9:50 AM - 10:05 AM IST


15 mins

Ballroom 1 & 2
Welcome and Introductory Remarks

Prerak Sethi, Co-Founder, India InsurTech Association

The First 20% Program by IIA - Launch

Description - IIA’s launching a new program to help its members go global. This is the formal launch of the program for the Indian InsurTech community.
10:05 - 10:40 AM IST

35 mins

Ballroom 1 & 2
Panel Discussion

Topic: Impact of Tech & Data on changing Life & Health Risk

Speaker:

Abhay Tewari, MD & CEO, Star Union Dai-ichi Life Insurance

Satishwar Balakrishnan, MD & CEO, Aegon Life


Indraneel Chatterjee, Chief Operating Officer, RenewBuy

Moderator: John Spence, Managing Director, Asian Capital Advisors
10:40 - 10:50 AM IST

10 mins

Ballroom 1 & 2

Guest of Honour Speech


Topic: Insurance Information Bureau of India (IIB): vision for the future


Speaker: Shri Venkat Changavalli, CEO, Insurance Information Bureau of India

10:50 - 11:25 AM IST

35 mins

Ballroom 1 & 2
Panel Discussion

Topic: The Climate Imperative in Insurance: Role of Tech & Data

Speakers:
Girija Subramanian, Chairman-cum-Managing Director (CMD) of Agriculture Insurance Company (AIC) of India Limited

Hadi Riachi, CEO, Swiss Re India

Jatin Singh, Founder & Chairman, Skymet Weather Services Pvt Ltd and Founder & Managing Director, Gramcover


Moderator: Nymphea Batra, CEO, Guy Carpenter
11:25 - 11:35 AM IST

10 mins

Ballroom 1 & 2
Presentation:

Topic: Leveraging social media to improve insurance penetration

Speaker: Raveesh Bhatnagar, Industry Head - Financial Services, Meta

TimeTrack 1 - InsurTech to boost insurance inclusion in India

Ballroom 1 & 2
Track 2 - Taking Indian InsurTechs global

Salcette 1 & 2

11:35 - 12:10 PM IST

35 mins
Panel Discussion

Topic: Boosting Insurance Inclusion by harnessing Technology

Speakers:
Dr. Tarun Agarwal, Director, National Insurance Academy

Madhura Karnik,
Chief Growth Officer, Haqdarshak Empowerment Solutions

Shanai Ghosh, Managing Director and CEO, Zuno General Insurance


Sorabh Bhandari, Co-founder & Director, Riskcovry


Moderator: Khushboo Agarwal, Co-Founder, Zyla
Panel Discussion

Topic: Indian InsurTech Companies going global: Founders’ Stories

Speakers:


Amit Tiwari, Co-Founder and President, Xceedance

Piyush Singh, Co-Founder, Friss and Founder, Indian American Insurance Professionals’ Association

Mangesh Vaitla, Co-Founder and Executive Director, C2L BIZ Solutions

Ashish Tanna, COO and Co-Founder, Aureus Analytics


Moderator: Gourab Mukherjee, Co-Founder & CEO, Aktivolabs
12:10 - 12:25 PM IST

15 mins
Fireside Chat

Topic: Setting up Mutual model of Microinsurance in India

Guest: Kumar Shailabh, Founder, Uplift Mutual


Interviewer: Hemant Tathod, Chief Operating Officer, Bimaplan

Fireside Chat

Topic: Opportunities in the MENA region for Indian Insurtechs

Guest: Lars Gehrmann, Head of QIC Digital Venture Partners and Group Chief Digital Officer of Qatar Insurance Group

Interviewer: Milan Naik, Founder, Goals101

12:25 - 01:00 PM IST

35 mins
Panel Discussion

Topic: Impact Investing to support InsurTech Companies for Insurance Inclusion

Speakers:

Anup Agarwal, Head of FinTech, International Finance Corporation (IFC)

Sandeep Singhal, Senior Advisor, Avaana Capital and Nexus Ventures


Treasa Mathew, Director, Investments, Omidyar Network India

Moderator: Rahil Rangwala, Managing Partner, Accion Venture Lab
Panel Discussion

Topic: How can the next wave of Indian InsurTech companies become global winners (Investor Panel)

Speakers:

Rajive Keshup, Partner, Cathay Innovation

Albert Shyy, MD, Eurazeo

Roselyn Pereira, BNP Paribas Cardif

Rajat Mangla, Vice President, General Atlantic


Moderator: Rahul Khanna, Managing Partner, Trifecta Capital
TimeAgenda
01:00 - 02:10 PM IST

70 mins

Lunch

In Parallel:

Venue for Expert Presentations/Demos: Salcette 1 & 2

Expert Presentation(1:20 - 1:30): Data Modernization for Insurance Enterprises: Accelerating Data Maturity to drive Hypergrowth

Presenters: Bhanu Shekhawat, Insurance Practice Leader, LUMIQ

Demo (1:30 - 1:40): Duck Creek making tomorrows’ digital insurance available now

Presenter: Ali Asger Tunkiwala, Senior Manager - Solution Engineering/Consulting, Duck Creek Technologies


Expert Presentation (1:40- 1:50): Data Protection Act 2023: Impact on Insurers, Insurance Intermediaries, and InsurTechs

Presenter: Jehaan Shroff, Senior Partner, Consortia Legal

02:10 - 02:25 PM IST


15 mins

Ballroom 1 & 2

IAI (Institute of Actuaries of India) & IIA (India InsurTech Association) Partnership: Actuaries and InsurTechs working together
Speaker: R Arunachalam, President, Institute of Actuaries of India

Introduction to IIA Working Groups Initiative
Speaker: Sumit Ramani, ExCo Member, IIA & Co-Founder, ProtectMeWell

Introduction and Findings of Alternative Data Sources Working Group (Joint working group between IIA and IAI)
Speaker: Sumit Ramani, ExCo Member, IIA & Co-Founder, ProtectMeWell
02:25 - 02:35 PM IST

10 mins

Ballroom 1 & 2

Presentation

How are Account Aggregators helping the Insurance Eco-System with structured Data Sharing

Speaker: Shalini Gupta, Head of Strategy, Sahamati

02:35 PM IST - 02:50 PM IST

15 mins

Ballroom 1 & 2

Fireside Chat


Topic: Using Data across the Insurance Value Chain


Speaker: Ramgopal Subramani, COO, Perfios

Interviewer: Suresh Mahalingam, Independent Director, Leadership Coach and Former MD & CEO of Tata AIA life

02:50 - 03:50 PM IST

60 mins

Ballroom 1 & 2

Workshop

Alternate Data Sources and Use-cases
Speaker: Prasad Krishnamorthy, Head of Insurtech Solutions, Perfios

Alternate Data Sources Framework
Speaker: Hetal Shah, Partner, PWC India

Topic: Building Parametric Insurance & Fixed Benefit Insurance Products

Description: To build a parametric insurance/fixed benefit insurance product using one of the alternative data sources offered by an external data source.

Workshop Leaders:
Prasad Krishnamorthy, Head of Insurtech Solutions, Perfios
K S Gopalakrishnan, Strategy Consultant & Independent Director
Abhijit Pal,Chief Analytics Officer, Munich Re India
Anjani Choudhary, CreditAccess Life Insurance Limited



03:50 - 04:35 PM

45 mins



Hi-Tea

In Parallel:
Venue for Expert Presentations/Demos: Salcette 1 & 2

Expert Presentation (4:05 - 4:15): Generative AI in insurance - applications in Customer Servicing and Claims
Presenter: Namit Chopra, Vice President, EXL Analytics

Expert Presentation (4:15 - 4:25): Ensure applications' scalability, security, and compliance with Devtron

Presenter: Rajesh Razdan, Co-Founder, Devtron, Shailesh Gogate, Abhinav Dubey

TimeTrack 1 - Innovation


Ballroom 1 & 2

Track 1 - Innovation


Ballroom 1 & 2

04:35 - 04:50 PM IST

15 mins

Deep-Dive

Topic: Cyber-risk & Cyber Insurance

Speaker:

Kunal Pande, National Co-Head - Digital Risk Security and Governance’, KPMG
Deep-Dive

Topic: AI & Insurance


Speaker:

Paul Chong, Co-Founder and Corporate Director, Panmeta Corporation
04:50 - 05:20 PM IST

30 mins

Panel Discussion

Topic: Collaboration between InsurTech and HealthTech/FinTech/Commerce Eco-Systems: Deepening Innovation

Speakers:


Saurabh Mehta, Global Head of Affinity Business, InsureMO


Ashish Desai, ONDC

Manish Mishra, Co-Founder and CTO, Pazcare


Adarsh Chokhani, Founder and CEO, Assurekit



Moderator: Apaar Kasliwal, COO, Policyboss

Panel Discussion

Topic: CTO/CIO Panel: Building a Modern Technology Stack - the next phase



Speakers:


Kirti Patil, CTO, Kotak Life Insurance

Sudeep Chatterjee, Country Commercial Director, Duck Creek

Pankaj Pandey, CIO, SBI General Insurance

Salil Chugh, Chief Digital & Technology Officer, Pramerica Life



Moderator: Saurabh Arora, Co-Founder and CTO, Plum HQ

TimeIIA-BCG Annual Report Launch
05:20 - 05:55 PM IST

35 mins

Ballroom 1 & 2
Inaugurated by:

Speakers:

Vivek Mandhata, Managing Director & Partner at Boston Consulting Group (BCG)


Sumit Rai, MD and CEO, Edelweiss Tokio Life Insurance

Arindam Ghosh, CTO, Star Union Dai-ichi Life Insurance

Moderator: Anand Prabhudesai, Co-Founder, Turtlemint
05:55 - 06:15 PM IST

20 mins

IIA Awards

Host: Sunder Krishnan, ExCo Member, IIA, & Chief Risk Officer- Reliance Nippon Life Insurance

Jury
Mr. G Srinivasan
Mr. R Arunachalam, President, Institute of Actuaries of India (IAI)
Dr. Tarun Agarwal, Director, NIA
N. Chitti Babu, Chief Innovation Officer, Star Health
Dr. Abhijit K. Chattoraj, Dean SW&SS & Chairperson (Insurance Business Management Program), BIMTECH
Mr. Manoj Agarwal, CEO, Banking Frontiers
06:15 PM - 07:15 PM IST

60 mins

Cocktails and Networking

In Parallel:

Expert Presentation (6:15 - 6:25): Unlocking Value: Premium Financing in Insurtech

Presenter: Prabal Khanna, Co-Founder and COO, Finsall

Expert Presentation (6:25 - 6:35): Delivering STP level processing for medical underwriting in India

Presenter: Nitthin Chandran, CEO and Co-Founder, MedPiper

Expert Presentation (6:35 - 6:45): Closing the Innovation & Time to Market Gap for Insurers/Brokers/Platforms

Presenter: Thomas Krapf, Co-Founder & CEO at Riskwolf and Ashish Trivedi, Market Development - Asia, Riskwolf